Részletek

A SIGMA FAKTORING Zrt. tájékoztatja ügyfeleit, hogy az MNB engedélyezte számára hitel-, illetve kölcsön, valamint pénzügy lízing szolgáltatás nyújtását.

A SIGMA FAKTORING Zrt. tájékoztatja ügyfeleit, hogy az MNB engedélyezte számára hitel-, illetve kölcsön, valamint pénzügy lízing szolgáltatás nyújtását. Ennek keretében a későbbiekben fogyasztók részére szabad felhasználású személyi kölcsön jellegű szolgáltatás, míg gazdasági társaságok és egyéni vállalkozók részére forgóeszköz- és beruházási hitel, továbbá nyílt- és zártvégű gépjármű és ingatlan lízing szolgáltatás nyújtását tervezi. A Magyar Nemzeti Bank Társaságunk részére kiállított tevékenységi engedélyének száma: H-EN-I-515/2022.

Jelenleg még ezen tevékenységeink nem aktívak, tehát sem hitel-, illetve kölcsön, sem pénzügyi lízing szolgáltatások nem vehetők igénybe.

Fogyasztó ügyfeleink számára a később indítandó finanszírozási tevékenységünk kapcsán az alábbi tájékoztatást nyújtjuk:

A SIGMA FAKTORING Zrt. a szerződéskötést megelőzően szóban és írásban is részletes tájékoztatást nyújt ügyfelének a szerződés tartalmáról, kockázatairól, biztosítékairól, a fogyasztót megillető jogokról és kötelezettségekről.

Társaságunk Üzletszabályzata a lakossági hitel- illetve kölcsön, valamint pénzügyi lízing általános szerződési feltételeit is szabályozza, amely honlapunkon ITT érhető el. Az Üzletszabályzat részletesen tartalmazza többek között a szerződéskötés- és teljesítés, szerződés-módosítás, együttműködés, bank- és üzleti titok, a kölcsön igénybevétele, a szolgáltatás ellenértéke, biztosítékok, monitoring, szerződésszegés, a szerződés megszűnése/megszüntetése, a Központi Hitelinformációs Rendszer, az adatkezelés és panaszkezelés szabályait.

A SIGMA FAKTORING Zrt. a jogszabályi előírásokon túl a tevékenységére vonatkozó ajánlások és felügyeleti szabályozó eszközök által megfogalmazott követelmények betartását is szem előtt tartja. Ennek keretében törekszik arra, hogy a fogyasztó körülményeit és pénzügyi ismereteit is mérlegelve, a fogyasztó számára leginkább megfelelő, hosszú távon is vállalható pénzügyi terméket tegye elérhetővé.

A Magyar Nemzeti Bank fogyasztóvédelmi honlapja ITT érhető el.

Hiteltermék igénybevételét megelőzően kérjük és javasoljuk, hogy használja a Magyar Nemzeti Bank hitelkalkulátorát: https://hitelkalkulator.mnb.hu